Receta për Shurupin e Fasules së Vaniljes
Bërja e lattes me fasule vanilje është një fllad duke përdorur shurupin e fasules së vaniljes. Ka vetëm tre përbërës në këtë recetë të thjeshtë shtëpiake për shurupin e fasules së vaniljes dhe shumica e dyqaneve ushqimore mbajnë fasule vanilje.
Një nga miqtë e mi ka një obsesion të vogël pas lattes me fasule vanilje, gjë me të cilën është e mrekullueshme të jesh i dashuruar, përveç se jo shumë kafene, veçanërisht kafenetë e kudogjendura zinxhir, i shërbejnë ato.
Në fakt, kafeneja më e afërt që shërben latte me fasule vanilje në shtëpinë e saj është 35 milje larg. Kështu mora vendimin të jap një metodë për krijimin e shurupit të fasules së vaniljes për të gjitha pijet tuaja të preferuara të kafesë.
Çfarë e bën unike një latte me fasule vanilje? Është shurupi i fasules së vaniljes, dhe farat e vogla bukuroshe të fasules së zezë të vaniljes janë përbërësi kryesor. Ekstrakti i vaniljes mund të përdoret për të prodhuar shurup vanilje për kafe, por nuk është e njëjta gjë pa farat e fasules së vaniljes.
Bërja e shurupit të fasules së vaniljes: Një mënyrë për të
Hapi i parë:
Në një tenxhere, bashkoni një filxhan ujë dhe një filxhan sheqer të grimcuar.
Faza 2:
Hapni kokrrën e vaniljes dhe e prisni përgjysmë për së gjati. Përdorni thikën tuaj për të gërvishtur farat e fasules së vaniljes nga kokrrat e vaniljes pasi ta hapni atë.
Përziejini farat dhe kokrrën e vaniljes pasi t'i shtoni në tenxhere.
Hapi i 3-të:
Lëreni të vlojë dhe përzieni për disa minuta që të shpërndahet sheqeri.
Hapi 4:
E heqim sherbetin nga zjarri dhe e leme te ftohet. Mbushni një shishe ose kavanoz të bërë nga qelqi, plastika ose të dyja. Nëse dëshironi, përfshini kokrrën e vaniljes. Shurupi i vaniljes duhet të lihet të ftohet plotësisht përpara se të mbulohet dhe të ruhet në frigorifer deri në dy javë.
Si të përgatisni një latte me fasule vanilje në shtëpi
Dua të filloj duke ju treguar për pajisjen time të preferuar të kuzhinës. Prodhuesi i ekspresit që përdor është Delonghi Magnifica Super Automatic. Burri im i bukur ma dha si dhuratë për Krishtlindje dhe më sjell gëzim çdo ditë!
I bluan kokrrat me një klik të thjeshtë të një butoni dhe marr kafenë më të mrekullueshme me një krem të këndshëm sipër. Edhe nëse kam kokrra ekspres të rregullt në makinë, prapë mund të krijoj kafe pa kafe. Përveç kësaj, ai përmban një shkumëzues qumështi, të cilin e përdor për të formuar qumështin me shkumë dhe për të avulluar atë në mënyrë që të përgatis çajin tim të preferuar të çajit.
Filloni duke përgatitur një filxhan kafeje të freskët dhe të fortë për Vanilla Bean Latte. Kam bërë ekspres duke përdorur aparatin tim të ekspresit dhe këto kokrra të mrekullueshme kafeje.
Provoni të përdorni këto K-Cups për ekspres me Keurig-un tuaj. Provoni këtë ekspres të bluar për një aparat kafeje. Përndryshe, nëse ju mungon një aparat kafeje, provoni këtë ekspres të menjëhershëm.
Sasia e shurupit të fasules së vaniljes varet nga ju. Një pompë e shurupit të vaniljes në një kafene është e barabartë me rreth gjysmë luge gjelle.
Më pas shtohet qumështi i zier në avull. Edhe një herë, bëra qumështin në avull/qumështin me shkumë në aparatin tim të ekspresos.
Bërja e lattes me fasule vanilje është një fllad duke përdorur shurupin e fasules së vaniljes. Ka vetëm tre përbërës në këtë recetë të thjeshtë shtëpiake për shurupin e fasules së vaniljes dhe shumica e dyqaneve ushqimore mbajnë fasule vanilje.
Përbërësit
1 filxhan sheqer i grimcuar
një, gotë me ujë
një facile vanilla
Udhëzimet
Uji dhe sheqeri i grimcuar duhet të kombinohen në një tenxhere.
Hapni kokrrën e vaniljes dhe e prisni përgjysmë për së gjati. Përdorni thikën tuaj për të gërvishtur farat e fasules së vaniljes nga kokrrat e vaniljes pasi ta hapni atë. Përziejini farat dhe kokrrën e vaniljes pasi t'i shtoni në tenxhere.
Lëreni të vlojë dhe përzieni për disa minuta që të shpërndahet sheqeri.
E heqim sherbetin nga zjarri dhe e leme te ftohet. Shtoni lëng në një enë. Shurupi i vaniljes duhet të lihet të ftohet plotësisht përpara se të mbulohet dhe të ruhet në frigorifer deri në dy javë.
Comments
Post a Comment